Bela kora:
- 3 jaja
- 100 gr secera
- 75 gr mleka
- 1/2 kesice praska za pecivo (5gr)
- 150gr brasna
- 70gr ulja
Odvojiti belanca i sa kasikom ledene vode umutiti u cvrst sneg. Dodati zatim secer, zumanca, mleko, brasno pomesano sa praskom za pecivo i na kraju dodati ulje. Sve sipati u podmazan kalup i staviti da se pece.
Crna kora:
- 3 jaja
- 100 gr secera
- 75 gr mleka
- 1/2 kesice praska za pecivo (5gr)
- 150gr brasna
- 2 kasike kakaa
- 70gr ulja
Na isti nacin umutiti crnu koru. Jedina razlika je to sto se u brasno doda prosejan kakako pored praska za pecivo. Ispeci koru.
Pecene kore ostaviti da se ohlade, zatim ih preseci na pola.
Fil:
- 6dcl mleka
- 6 kasika brasna
- 6-8 kasika secera
- vanil secer
- 170gr margarina
Sjediniti brasno sa secerom i sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri, zatim dodati umucenu smesu i sve skuvati. Ostaviti da se ohladi. Ohladjen fil, sjediniti sa 170gr margarina.
Pored svaga navedenog potrebno je jos par kasika dzema/marmelade po izboru (domaca bi bila idealna) i voce. Obicno pravim sa bananama.
Nacin redjanja: staviti prvo belu koru, premazati je za malo dzema, zatim staviti 1/3 fila i poredjati voce. Zatim staviti crnu koru, koja je takodje namazana sa malo dzema, fil i voce. I tako redom dok se ne potrose sve kore i fil. Tortu ukrasiti po zelji.
Predlog, peci kore u plehu od rerne i samo ih preseci na pola.
5 коментара:
Jako poznata situacija - pravim istu stvar, što ti kažeš, sto puta, kad treba da uslikam, momentalno ili naraste neravnomerno ili ne naraste uopšte :D
Jako mi se dopada tortica, ja volim ovakve filove (plus banane) :))
i ja sam upoznata s takvim situacijama :)
Inače, ova torta djeluje baš onako kao volim - sočno i kremasto. Krasna je.
Torta jeste kremasta i ukusna. Meni licno je lepsa sa jagodama, ali su ovaj put zahtevali da bude sa bananama ;)
Hvala vam!
izgleda njamiiii :)
Pa to je neki nepisani baksuz. Meni isto za slikanje zna da ispadne najgore a pravis pre toga 100 puta.
... ili kada nosim negde, e tada se obicno negde zezne. :(
Nema veze, tortica je sigurno bila preukusna. :)
Постави коментар