- 500ml mlakog mleka
- 1 kocka svezeg kvasca (+1 kasicica secera za kvasac)
- 70gr secera
- malo soli
- 2 jaja
- 50gr margarina
- 800gr (+/- 100-150gr) brasna
Kvasac izmrviti u solju, dodati kasicicu secera i malo mleka. Kad kvasac nadodje, umesiti testo od navedenih sastojaka. Testo treba da bude srednje tvrdoce. Podeliti na dve jufke i ostaviti da naraste (30-40 minuta, u zavisnosti od toplote).
Premaz (fil):
- kasika mleka
- secer (par kasika, po mogucstvu zuti)
- cimet (prema ukusu)
- suvo grozdje (po zelji)
Kad je testo naraslo, oklagijom jednu jufku razvuci i premazati koru sa malo mleka, posuti secerom, cimetom i dodati po zelji suvo grozdje. Uviti koru, tj urolati i seci na komade velicine 3-4 cm. Isti postupak ponoviti sa drugom jufkom. Iscene komade poredjati u tepsiju, staviti da se pece.
Pred kraj pecenja, na par minuta pre kraja izvaditi iz rerne i premazati sa sledecom glazurom:
- secer u prahu (2-3 supene kasike)
- vanil secer
- malo mleka (1-2 kasike)
Pomesati sastojke, treba da se dobije glazura kojom se moze premazati pecene puzice. Premazane, vratiti u rernu na par minuta. Izvaditi iz rerne, ostaviti na par minuta da se ohlade i uzivati u ukusu.
8 коментара:
Bas su medeni, volim taj fini ukus cimeta u pecivu i sada bih najradije grickala jedan uz soljicu caja!:)))
Divno izgledaju,a sigurno su i ukusni!
I ja sam obožavatelj ovakvih peciva. Super!
Fantastično izgledaju, a mogu tek zamisliti kako su fini i super mirišu !
Božanstveno, ja ih pravim kao leptiriće i moj sin ih naprosto obožava!
Super su! Nikako da dodju na red i kod nas... :)
Super izgledaju! :)
Da li su ukusnije cimet kiflice ili cimet puzici? :D
Pozdrav, odlican blog.
Постави коментар