Cimet puzici

Веза
Testo:

  • 500ml mlakog mleka
  • 1 kocka svezeg kvasca (+1 kasicica secera za kvasac)
  • 70gr secera
  • malo soli
  • 2 jaja
  • 50gr margarina
  • 800gr (+/- 100-150gr) brasna

Kvasac izmrviti u solju, dodati kasicicu secera i malo mleka. Kad kvasac nadodje, umesiti testo od navedenih sastojaka. Testo treba da bude srednje tvrdoce. Podeliti na dve jufke i ostaviti da naraste (30-40 minuta, u zavisnosti od toplote).

Premaz (fil):

  • kasika mleka
  • secer (par kasika, po mogucstvu zuti)
  • cimet (prema ukusu)
  • suvo grozdje (po zelji)

Kad je testo naraslo, oklagijom jednu jufku razvuci i premazati koru sa malo mleka, posuti secerom, cimetom i dodati po zelji suvo grozdje. Uviti koru, tj urolati i seci na komade velicine 3-4 cm. Isti postupak ponoviti sa drugom jufkom. Iscene komade poredjati u tepsiju, staviti da se pece.

Pred kraj pecenja, na par minuta pre kraja izvaditi iz rerne i premazati sa sledecom glazurom:

  • secer u prahu (2-3 supene kasike)
  • vanil secer
  • malo mleka (1-2 kasike)

Pomesati sastojke, treba da se dobije glazura kojom se moze premazati pecene puzice. Premazane, vratiti u rernu na par minuta. Izvaditi iz rerne, ostaviti na par minuta da se ohlade i uzivati u ukusu.

8 коментара:

mignonne је рекао...

Bas su medeni, volim taj fini ukus cimeta u pecivu i sada bih najradije grickala jedan uz soljicu caja!:)))

tajanstvena је рекао...

Divno izgledaju,a sigurno su i ukusni!

Tamara је рекао...

I ja sam obožavatelj ovakvih peciva. Super!

Branka - byB је рекао...

Fantastično izgledaju, a mogu tek zamisliti kako su fini i super mirišu !

Opasna је рекао...

Božanstveno, ja ih pravim kao leptiriće i moj sin ih naprosto obožava!

Miki је рекао...

Super su! Nikako da dodju na red i kod nas... :)

secerlema је рекао...

Super izgledaju! :)

Tatjana Petrovic је рекао...

Da li su ukusnije cimet kiflice ili cimet puzici? :D

Pozdrav, odlican blog.