Velika je dilema kako najaviti savrsene kajzerice po receptu sa bloga La Cuisine creative koji istrazujemo ovog meseca u blogerskoj igri FBI rukavice.
Sastojci (prema originalnom receptu):
- 700gr mekog brasna
- 1,5 kasicica soli
- 35gr svezeg kvasca (3/4 paketica)
- 1 jaje
- oko 3dcl mlakog mleka
- 1dcl ulja
- 1 jaje za premazivanje
- susam
Izmrviti kvasac u solju, dodati kasicicu secera i malo mleka (koje ne sme da bude ledeno). Ostaviti da nadodje. Od brasna, soli, nadoslog kvasca, jaja, 0,5 dcl ulja i mlakog mleka zamesiti srednje tvrdo testo. Preostalo ulje dodati na kraju i jos malo umesiti. Ostaviti testo da se odmara oko 1h.
Testo podeliti na 8 delova i oblikovati jufkice, tj loptice. Poredjati ih na pleh, ostaviti da se odmore jos pola sata. Pre pecenja premazati ih umucenim jejetom, zaseci ih po povrsini i posuti susamom. Peci dok ne dobiju rumenu boju.
Nisam specijalno menjala recept. Greskom sam jedino sipala sve ulje umesto pola i moje kajzerice se nisu odmarale sat vremena i jos pola sata (nisam im dala). Pre oblikovanja odmor je trajao oko 45 minuta, a pre pecenje nekih 10-ak. Posula sam ih sa susamom i lanom. Napravila sam 10 jufki.
Ovo su bile prve kajzerice po ovom receptu, posle premijere bilo je dosta repriza i svaka je bila uspesnija od prethodne.
Draga Mignonne, recept je savrsen! Hvala ti
Testo podeliti na 8 delova i oblikovati jufkice, tj loptice. Poredjati ih na pleh, ostaviti da se odmore jos pola sata. Pre pecenja premazati ih umucenim jejetom, zaseci ih po povrsini i posuti susamom. Peci dok ne dobiju rumenu boju.
Nisam specijalno menjala recept. Greskom sam jedino sipala sve ulje umesto pola i moje kajzerice se nisu odmarale sat vremena i jos pola sata (nisam im dala). Pre oblikovanja odmor je trajao oko 45 minuta, a pre pecenje nekih 10-ak. Posula sam ih sa susamom i lanom. Napravila sam 10 jufki.
Ovo su bile prve kajzerice po ovom receptu, posle premijere bilo je dosta repriza i svaka je bila uspesnija od prethodne.
Draga Mignonne, recept je savrsen! Hvala ti
7 коментара:
Uh kako su se lepo raspukle! Sreca te imam ludo testo u frizideru pa mogu da se "zavaram" :)
Odlicne su kajzerice i tebi su bas dobro ispale.
Razmisljala sam na temu "veca kolicina ulja na kraju" jer to ulje u stvari vise oblozi testo nego sto se sjedini sa njim. Mislim da bi isti efekat postigla ako bi zamesila odmah za manje ulja, a onda premazala pre pecenja testo prvo sa malo ulja pa sa zumancem. Mada, u toj varijanti zumanc ne mora a dobijes super koricu. Kod mene se podrazumeva serpica sa vodom kada pecem ovakva testa i hlebove.
Predivne!
Draga moja, mogu ti reci da su kajzerice uspele savrseno, a ako su ovo fotke sa "premijere" onda mogu misliti kako dobro tek izgledaju one sa "reprize"!;))) Od mene veeeelika petica i puno pozdrava...bas mi je simpatican i smajlic sa suncokretima!;)))
Bas su lepe!!!
Prelepe su i mame!:)
baš su ti preljepo ispale
Super su ti ispale!
Постави коментар