Dragi gosti, koje sam spomenula u proslom postu su uzivali i u Palmiers kolacima sa bloga La cuisine creative.
Kod mene u svesci sa receptima Palmiers se zovu lale. Nije ni vazan naziv, bitno je da su ukusni i laki za pravljenje. Pre sam ih cesce pravila, a sad su namenjene izmedju ostalog i blogerskoj igrici FBI rukavice.
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- kasika margarina/maslaca
- nekoliko kasicica secera
- cimet po zelji
- suvo grozdje takodje po zelji
Lisnato testo ostaviti da se otopi. Zatim ga rastanjiti, pramazati tanko sa margarinom/maslacem, posuti secerom. Dodati cimet i suvo grozdje po zelji. Preklopiti levu i desnu stranu do polovine, zatim preklopiti sve. Ostrim nozem seci komade do 1 cm. Poredjati na pleh koji je oblozen pek-papirom i staviti da se pece. Treba se biti obazriv, prilikom pecenja da ne pregore ili da se ne presuse. Izvaditi iz rerne i uzivati.
Moji nisu svi bili jednaki i lepi kao kod Mignonne, ali su nestali. U svakom slucaju, kao sto je Taci rekla sledi popravni
Moji nisu svi bili jednaki i lepi kao kod Mignonne, ali su nestali. U svakom slucaju, kao sto je Taci rekla sledi popravni
5 коментара:
Predivni su :))
Mmmm, divni su ti ovako sa cimetom i suvim grozdjem, mirisu cak preko ekrana... a da znas da cu isprobati na ovaj nacin, a imam u planu i da ih napravim u slanoj varijanti.;))) Verujem da su gosti grickali "lale" sa uzivanjem...puno te pozdravljam, draga moja!;)))
jako lijepo, i ja mjerkam da ih napravim :) i sviđa mi se tvoja verzija sa cimetom i grođicama. Odlično !
Divni su... Mogu zamisliti kako mirišeee;)
predivni, mirišu mi preko ekrana :)
Постави коментар