- 1/2lit mleka
- malo soli
- 10gr margarina (1 kasicica)
- sok od 1/4 limuna
- 30gr secera
- vanil secer
- 125gr pirinca
Sjediniti sve sastojke sem pirinca i staviti da prokuvaju. U prokuvanu smesu dodati pirinac, promesati i poklopiti. Smanjiti vatru, tako da polako kuva. Ne otkrivati serpu 30-40 minuta. Pogodno je da se koristi providan poklopac. Bitno je da pirinac kuva na skroz laganoj vatri. Gotov sutlijas sipati u cinijice, moze se dodati i cimet, cokolada ili neko voce po zelji.
5 коментара:
Mmmmm, sto ja volim sutlijas. Obozavam ga sa cimetom :)
I ja ga volim sa cimetom, mada i sa vocnim dodacima nije los. ;)
Najbolji desert!
Ja ubacim rizu i secer u mlijeko i ostavim na najmanji podiok da se 'dinsta' dok ne bude gotovo (riza mekana, mlijeko upijeno, sve zajedno kao rizoto - kremasto i slatko!)!!!
melrose, nisam je tako pravila, uglavnom dodam rizu u provrelo mleko. Pokusacu i na tvoj nacin.
Постави коментар