Mafini sa jabukama i cimetom


Mafini koji su socini i ukusni. Recept je preuzet sa foruma Ana.

  • 2 jaja
  • 250ml jogurta
  • 100gr secera
  • vanil secer
  • 75ml ulja
  • 2 jabuke
  • 250gr brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1-2 kasicice cimeta
  • suvo grozdje
  • margarin za podmazivanje

Jabuke oguliti i iseckati ih na male kocke. Umutiti jaja, secer, vanil secer, jogurt i jabuke, kad se sve dobro sjedini dodati brasno, prasak za pecivo, cimet i ulje. Kalup za mafine podmazati sa margarinom, sipati smesu (oko 2/3 u svaku "rupu") i staviti da se peku (u receptu pise da se pece na 180 stepeni, 25 minuta, ali sve zavisi kakva je rerna). Kad su mafini peceni, sacekati par trenutaka i vaditi ih iz kalupa.
Suvo grozdje dodati po zelji, takodje i kolicina cimeta zavisi od ukusa. Obicno stavljam oko 2 kasicice.

3 коментара:

Vera је рекао...

Odličan recept,ja mafine obozavam i non stop ih pravim!

Taša је рекао...

Jao, mafini :) Jos u kombinaciji sa jabukom i cimetom, divno :)

Poljubi kuvaricu је рекао...

Ovo su mi jedni od omiljenih mafina! Tek sad sam naisla na blog i upravo ga pregledam...Poydrav!