Kolac je pravljen prema receptu, koji sam pronasla starom casopisu Gurman.
Kora:
- - 6 jaja
- 9 kasika secera
- 6 kasika brasna
- 9 kasika mlevenih oraha
- 1 prasak za pecivo
Umutiti belanca u cvrst sneg, zatim dodavati jedno po jedno zumance i ostale sastojke. Smesu izliti u pleh i staviti da se pece. Ukoliko stavite da se pece u tepsiji, ohladjenu koru podeliti na dva jednaka dela. Ja sam stavila da se pece u plehu i sto se dobije uz rernu, tako da sam koru samo presekla po pola. Nisam je delila, bila bi previse tanka.
Fil:
- - 7 dcl mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 2-3 kasike brasna (moze i gustin)
- 200gr secera
- 1/2 lit slatke pavlake
- 200gr kokosovog brasna
- 10-15 cokoladnih bananica
Puding i brasno razmutiti u malo hladnog mleka. Ostatak meleka sa secerom staviti da provri, zatim dodati razmucenu smesu. Kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Pavlaku dobro umutiti (moze se dodati i krem fix (ja nisam, zaboravila sam ga kupiti )). U ohladjen puding dodati ulupanu pavlaku i kokosovo brasno. Na prvu koru staviti pola fila, poredjati cele cokoladne bananice, zatim dodati ostatak fila i sve prekriti drugom korom.
Preko svega ide cokoladna glazura.
Mozda bi trebalo malo manje secera u fil. Stavila sam kao sto pise, ali sledeci put cu staviti nesto manje. Cokoladne bananice su slatke dovoljno.
Preko svega ide cokoladna glazura.
Mozda bi trebalo malo manje secera u fil. Stavila sam kao sto pise, ali sledeci put cu staviti nesto manje. Cokoladne bananice su slatke dovoljno.
Нема коментара:
Постави коментар