- - 5 soljica secera
- 5 soljica vode
- 9 soljica brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3 soljice ulja
Sve navedene sastojke umutiti, podeliti dobijeno testo na pola i u jednu polovinu sipati par kasika kakaa za kolace (po mogucstvu da bude sto tamniji, dovoljno je 1-2 velike kasike). Tepsiju malo podmazati i sipati testo na sledeci nacin: u sam centar tepsije sipati malo belog testa, zatim u istu tacku (u belom delu) sipati tamno testo, zatim u istu tacku belo i tako naizmenicno dok se ne potrosi cela smesa. Sto se manje sipa kolac ce biti sareniji. Staviti kolac da se pece, na 170C (normalno sve zavisi od same rerne kako pece).
Preliv:
- - 2 soljice vode
- 2 soljice secera
Skuvati preliv i preko ispecenog kolaca dok je jos vreo preliti. Ostaviti da se ohladi.
Soljica koja sluzi za meru je od crne kafe (bas mala solja). Sto se tice kolicine secera, moze da se smanji. Ja npr u testo stavim nesto manje (4 solje) i obavezno dodajem vanil secer.
Ukoliko neko posti na ulju moze da pravi. Osim toga, moze da se dodaju orasi u testo ko voli. Ili sam kolac ukrasiti sa mlevenim orasima.
Soljica koja sluzi za meru je od crne kafe (bas mala solja). Sto se tice kolicine secera, moze da se smanji. Ja npr u testo stavim nesto manje (4 solje) i obavezno dodajem vanil secer.
Ukoliko neko posti na ulju moze da pravi. Osim toga, moze da se dodaju orasi u testo ko voli. Ili sam kolac ukrasiti sa mlevenim orasima.
Нема коментара:
Постави коментар