Griz kolac


  • 3 jaja
  • 3 - 4 supene kasike pekmeza, dzema, marmelade (najbolje domace proizvodnje)
  • 1/2 solje secera (moze i manje, ukoliko je pekmez/dzem/marmelada sladja)
  • 1 vanil secer
  • 1 solja mleka
  • 1 solja ulja
  • 1 solja brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1/2 solje griza (psenicnog)

Umutiti penasto jaja sa secerom, zatim dodati pekmez. Kad se sve lepo umuti, dodati mleko, ulje i ostale sastojke. Sjedinjenu smesu sipati u tepsiju koja je blago premazana uljem/margarinom, staviti da se pece. Temeperatura zavisi od same rerne, ja konkretno pecem na 170 stepeni. Kad je kolac  pecen, izvaditi iz rerne i posuti prah secerom. Moze se preliti i cokoladom ili vec nekim drugim prelivom.
Solje koje koristim za meru su od 2 dl, odnosno solje od Doncafe. 

6 коментара:

mignonne је рекао...

Volim te kolacice na brzaka koji se mere na soljice, posle samo jos jedan kafica uz kockicu kolaca... i uzivanje!:))) p.s. drago mi je da vidim novi receptic na blogu, nemoj nam nestati tako duuugo... kiss:)))

vela је рекао...

Ovo mi liči na recepte naših baka, jednostavno, brzo i ukusno.
Kad si nam se već vratila predložil sam te za igru da se vratiš u formu http://kradljivacrecepataiideja.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju.html.

Nastasja је рекао...

Upravo se pece, divno mirise!

Zelja је рекао...

mignonne, slazem se sa tobom, da kolaci koji se naprave za par minuta su najbolji. Jos ako je mera solja ....

Vela, hvala :)

Nastasja, nadam se da ti se dopada i ukus ;)

Nastasja је рекао...

Oduševljeni smo! Mek, ukusan i mirišljav. Zbućkala sam ga za 5 minuta. Uživali smo, hvala!

Tanja је рекао...

pocinjem opet redovno da te pratim..i odusevih se ovom kolaciicu! moyda bude i prvi u nasoj novoj rerni<(