- 3 jaja
- 3 - 4 supene kasike pekmeza, dzema, marmelade (najbolje domace proizvodnje)
- 1/2 solje secera (moze i manje, ukoliko je pekmez/dzem/marmelada sladja)
- 1 vanil secer
- 1 solja mleka
- 1 solja ulja
- 1 solja brasna
- 1 prasak za pecivo
- 1/2 solje griza (psenicnog)
Umutiti penasto jaja sa secerom, zatim dodati pekmez. Kad se sve lepo umuti, dodati mleko, ulje i ostale sastojke. Sjedinjenu smesu sipati u tepsiju koja je blago premazana uljem/margarinom, staviti da se pece. Temeperatura zavisi od same rerne, ja konkretno pecem na 170 stepeni. Kad je kolac pecen, izvaditi iz rerne i posuti prah secerom. Moze se preliti i cokoladom ili vec nekim drugim prelivom.
Solje koje koristim za meru su od 2 dl, odnosno solje od Doncafe.
6 коментара:
Volim te kolacice na brzaka koji se mere na soljice, posle samo jos jedan kafica uz kockicu kolaca... i uzivanje!:))) p.s. drago mi je da vidim novi receptic na blogu, nemoj nam nestati tako duuugo... kiss:)))
Ovo mi liči na recepte naših baka, jednostavno, brzo i ukusno.
Kad si nam se već vratila predložil sam te za igru da se vratiš u formu http://kradljivacrecepataiideja.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju.html.
Upravo se pece, divno mirise!
mignonne, slazem se sa tobom, da kolaci koji se naprave za par minuta su najbolji. Jos ako je mera solja ....
Vela, hvala :)
Nastasja, nadam se da ti se dopada i ukus ;)
Oduševljeni smo! Mek, ukusan i mirišljav. Zbućkala sam ga za 5 minuta. Uživali smo, hvala!
pocinjem opet redovno da te pratim..i odusevih se ovom kolaciicu! moyda bude i prvi u nasoj novoj rerni<(
Постави коментар