- 500gr brasna
- 1 kvasac (svezi) + malo mlakog mleka + malo secera
- 1 dcl mlakog mleka
- 1 dcl mlake vode
- 1 kafena kasicica soli
- 2 - 3 velike kasike secera (30-45gr, 1 kasika je priblizno 15 gr)
- 1 jaje
- naribana kora od limuna
- pekmez, dzem, marmelada, cokoladni krem za punjenje (po izboru)
- 80-100gr rastopljenog margarina za premazivanje
- prah secer za posipanje
Kvasac izmrviti, dodati secer i mleko i ostaviti da nadodje. U brasno dodati secer, so, koricu od limuna, nadosli kvasac i umuceno jaje. Umesiti testo. Moze se poceti sa mesenje sa mikserom (spiralni nastavci) ili klasicno kao sto se pre radilo sa drvenom varjacom. U svakom slucaju doraditi testo na radnoj povrsini. Ne treba da bude ni meko ni tvrdo. Vanglu ili neku ciniju premazati sa uljem (sasvim malo), staviti testo u ciniju i njega blago premazati uljem. Najbolje je cetkicom samo premazati, u jednom sloju. Pokriti ciniju i ostaviti da se testo udvostruci. Ako je dovoljno toplo i ako je kvasac svez - to bude veoma brzo.
Nadoslo testo, prebaciti na radnu povrsinu, razviti ga oklagijom i iseci na kvadrate (mogu i pravougaonici). Na sredinu svakog parceta staviti kasicicu fila po izboru. Mi kuci najvise volimo sa domacim pekmezom. Uviti lepo u kuglicu svaki komad testa pre stavljanja u tepsiju umociti u rastopljeni margarin. Ukoliko ostane margarina, slobodno pemazati buhtle u tepsiji. Staviti da se peku u blago zagrejanoj rerni dok ne porumene. Pecene buhtle posuti prah secerom.
4 коментара:
A joj,stvarno su super!
Divne buhtle dobro bi bilo sad jednu uz caj.
Vidi se da su mekane ko dusa!:)))
Bas se dugo spremam da ih napravim za blog, ali nikako da stignu na red.
Tvoje su divne!
Постави коментар