- 150ml tople vode
- 250ml ulja
- 550 gr brasna (+/-50 gr)
- 1 prasak za pecivo
- dzem, marmelada, pekmez (za filovanje)
- prah secer
Od brasna, praska za pecivo, ulja i vode umesiti testo. Ukoliko je potrebno dodati brasna. Testo kad se umesi nije glatko, kao kad se mesi sa kvascem. Razviti testo oklagijom, seci na trouglove. Filovati ih dzemom i uviti u kiflice. Moze se desiti da ne budu idealnog oblika, ali ne mari. Jedino obratiti paznju na velicinu kiflica, mnogo su lepse ako se oblikuju manjih dimenzija.
Poredjati kiflice u pleh, staviti da se peku. Brzo su pecene, zato treba paziti. Pecene odmah uvaljati u prah secer. Ostaviti da se ohlade.
6 коментара:
Jako fine kiflice! Svaka čast za činiju od salvete ;)
Vrlo lepo i baš mi se dopada što su slatke (nekako sam po nazivu očekivala da budu slane - ovako je bolje :-)
Prelepe su a recept je zaista jednostavan...
Bas su ti fine, onako napravis ih i sklonis u kutiju, pa grickas uz caj... mislim da su sve lepse sto duze stoje, uvek su dobrodosli ovakvi receptici.:)))
Necu vise da se druzim sa tobom, nista mi ne saljes! :)))
Divne su! Podsecaju me na one 'vodene'.
Jedno pitanjce. Zasto nemam opciju da mi obavestenja o odgovorima stizu na mejl?
Hvala Vam svima :)
Taci ne znam ni sama zasto ne postoji opcija. :(
Постави коментар