- 450 gr brasna
- 250ml vode
- 7gr suvog kvasca
- 2 kasicice soli
- 2 kasike meda
- 1 kasika ulja
- jaje za premazivanje
- mak, susam, bundeva, suncokret, lan ..... za posipanje
Pomesati brasno i so. U vodi rastopiti med, kvasac i ulje. U tecnost polako dodavati brasno i umesiti testo koje se ne lepi za ruke, zatim ga doraditi na radnoj povrsini. Testo staviti u blago nauljenu vanglu, pokriti ga i ostaviti da naraste. Naraslo testo, izruciti na radnu povrsinu, blago ga premesiti i podeliti na 8 delova. Od svakog dela naraviti loptice, blago je istanjiti i naraviti prstom rupu u sredini. Napraviti slobodno vecu rupu, zato sto se u kuvanjem i pecenjem rupa smanji.
U serpu sipati vodu i staviti da prokljuca. U kljucalu vodu staviti djevrek da se kuva, sa svake strane po 60 sekundi (1 minut). Ne treba stavljati sve odjednom da se kuvaju. Sve zavisi od velicine serpe. Kuvane djevreke izvaditi, ostaviti ih da se blago ocede i poredjati ih u pleh za pecenje koji je oblozen pek papirom. Premazati ih umucenim jajetom, posuti semenkama po izboru i staviti da se peku u unapred zagrejanoj rerni.
Recept za djevreke, tj Bagels je isproban u okviru ovomesecnog kruga medjunarodne blogerske igre Fresh From The Oven.
This month's Fresh From The Oven challengde was to make Bagels.
7 коментара:
They look lovely.
Divni su! Drago mi je sto si i ti clan postala. Ili si bila od pre, a nisam znala... :)
Nisam bila clan od pre, tek od ovog meseca sam krenula. :)
I ti si 'drug clan'? :)))
Evo sad sam ih bas kod Tine videla.
Mnogo su ti dobro ispali.
Taci, postala sam i ja clan :) Kad sam ih pravila drugi put, bili su bolji, ali naravno nisam uspela da ih slikam. :(
Izgledaju fenomenano! Malo pitanje - da li su slatkog ili slanog ukusa, zbog meda?
Постави коментар