Zebrasti kolac

  • 3 - 4 jaja (zavisi od velicine)
  • 1 solja secera
  • vanil secer
  • 1 solja mleka
  • 2 solje brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 solja ulja
  • 2 supene kasike kakaa

Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom. Zatim dodati mleko, brasno i prasak za pecivo. Kad se sve lepo sjedini dodati ulje. Dobro izmesati, zatim smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati kakao. Da bi se lepse sjedinila smesa sa kakako, moze se pre dodavanja isti razmutiti u solji sa vodom (1-2 kasike). Kalup i kom ce se peci kolac, podmazati i posuti sa brasnom. Na sredinu sipati par kasika jedne smese, zatim opet u sredinu par kasika druge i tako sve dok se ne potrose i jedna i druga smesa. Staviti, zatim da se pece. Gotov kolac posuti prah secerom, sacekati da se ohladi i uzivati. Solja koju koristim za meru je od Doncafe.

1 коментар:

Tanja је рекао...

Odlicna fora! Ovo bi bilo jako interesantno da se napravi kao mafin, samo ne znam da li bilo ovoliko zebrasto. Mozda se koristi neka bas mini kasicica za sipanje smese?