- 1 kockica svezeg kvasca (moze i suvi)
- 500ml mlake vode
- 1,5 dcl ulja
- 4-5 kasika secera
- mrvica soli
- 1kg brasna (+/- 100gr)
Kvasac izmrviti u solju, dodati malo secera i malo mlake vode i ostaviti da nadodje. Kad je nadosao kvasac, zamesiti testo od brasna, ulja, vode, secera, mrvice soli. Doratiti testo na radnoj povrsini. Testo treba da bude srednje tvrdoce. Ostaviti testo da naraste. Kolicna brasna zavisi od same vrste, ponekad treba dodati nesto vise brasna, a nekad bude i previse.
Kad je testo naraslo, razviti ga oklagijom. Ukoliko je preveliko, podeliti pre na polovinu, radi lakseg rada sa testom. Kako koristim svezi kvasac uvek, testo pre nego sto ostavim da naraste podelim na dva dela. Rasklagijano testo seci na trouglove (trouglove sa sto vecom visinom). Filovati ih marmeladom, pekmezom ili dzemom po zelji. Staviti u rernu da se peku, dok ne porumene. Pecene kiflice posuti prah secerom. Kiflice ostaju meke i naredni dan.
Kad je testo naraslo, razviti ga oklagijom. Ukoliko je preveliko, podeliti pre na polovinu, radi lakseg rada sa testom. Kako koristim svezi kvasac uvek, testo pre nego sto ostavim da naraste podelim na dva dela. Rasklagijano testo seci na trouglove (trouglove sa sto vecom visinom). Filovati ih marmeladom, pekmezom ili dzemom po zelji. Staviti u rernu da se peku, dok ne porumene. Pecene kiflice posuti prah secerom. Kiflice ostaju meke i naredni dan.
5 коментара:
Jako mi se sviđaju ove tvoje kiflice, divne!
Lijepe su :))
Fino izgledaju, odlično što su posne!
Odlične kiflice i prekrasno izgledaju !
Super su ove kiflice, ja volim punjenje od parenih oraha sa secerom.
Постави коментар