Da nije meni draga Taci pisala o komisbrotu pre par nedelja, belanca bi opet bila nekako visak. Pravila sam kiflice i ostala su belanca. Od svih varijanti koji se mogu pronaci, ja sam odabrala sledeci recept, tj okvirne mere za komisbrot:
- 1 solja belanaca (solja od don kafe je bila mera, a ukupno sam imala 3 belanca)
- 1 solja secera
- 1 vanil secer
- 1 solja brasna
- sok od pomorandze
- solja sekanih oraha, lesnika, suvog grozdja, cokolade ... (po zelji ili sta se vec nadje u kuci, kolicina moze da bude po zelji takodje)
- 1/4 solje ulja (stavila sam malo manje od 1/4 solje)
Belanca sam sa kasikom ledene vode, umutila u cvrst sneg, dodala sam secer, vanil secer, zatim sam dodala sok od pomorandze (tacnije od polovine pomorandze, previse je bilo soka od jedne), seckane lesnike, suvo grozdje i iseckane cokolade. Na kraju sam dodala ulje. Komisbrot sam pekla u kalupu u obliku kvadra. Mirisan je i ukusan i sigurno cu ga cesce praviti - tako da belanca nikad nece da ostanu visak.
3 коментара:
Predivan je !!:-)
Prelepo ti je ispao i verujem da je preukusan. Bas mi je drago sto sam ti dala ideju :)
Odlično ti je ispao!Ja ga inače obozavam!
Постави коментар