Komisbrot


Da nije meni draga Taci pisala o komisbrotu pre par nedelja, belanca bi opet bila nekako visak. Pravila sam kiflice i ostala su belanca. Od svih varijanti koji se mogu pronaci, ja sam odabrala sledeci recept, tj okvirne mere za komisbrot:

  • 1 solja belanaca (solja od don kafe je bila mera, a ukupno sam imala 3 belanca)
  • 1 solja secera
  • 1 vanil secer
  • 1 solja brasna
  • sok od pomorandze
  • solja sekanih oraha, lesnika, suvog grozdja, cokolade ... (po zelji ili sta se vec nadje u kuci, kolicina moze da bude po zelji takodje)
  • 1/4 solje ulja (stavila sam malo manje od 1/4 solje)

Belanca sam sa kasikom ledene vode, umutila u cvrst sneg, dodala sam secer, vanil secer, zatim sam dodala sok od pomorandze (tacnije od polovine pomorandze, previse je bilo soka od jedne), seckane lesnike, suvo grozdje i iseckane cokolade. Na kraju sam dodala ulje. Komisbrot sam pekla u kalupu u obliku kvadra. Mirisan je i ukusan i sigurno cu ga cesce praviti - tako da belanca nikad nece da ostanu visak.

3 коментара:

Jovana је рекао...

Predivan je !!:-)

Tanja је рекао...

Prelepo ti je ispao i verujem da je preukusan. Bas mi je drago sto sam ti dala ideju :)

Вера је рекао...

Odlično ti je ispao!Ja ga inače obozavam!