Kompleksni brojevi su toliko teski, tako da se prilikom resavanja zadataka moze praviti i topla cokolada . Jos je bolje, kad recept izdiktira devojcica/devojka koja ide drugu godinu srednje skole i koja obozava cokoladu u svim oblicima i obozava "motanje" po mojoj kuci. Naravno, njen je bio predlog za pravljenje tople cokolade, naime lakse se uci uz cokoladu.
Osnovni recept:
Osnovni recept:
- 100gr cokolade
- 300ml mleka
- 1 kasicica gustina
- malo soka od pomorandze
Istopiti cokoladu i dodati mleko. Paziti da ne prigori. Gustin razmutiti sa kasicicom vode i dodati u prokljucalo mleko. Na kraju dodati malo soka od pomorandze. Kad se sve lepo sjedini, sipati u solje i uzivati. Ova topla cokolada nije ni gusta ni retka. Ustvari bas je onako kako treba da bude.
Nas dve smo modifikovale recept, prema sastojcima sto smo pronasle u kuci. Umesto cokolade, koristile smo kombinaciju eurokrem bloka i cokolade za kuvanje. Umesto soka od pomorandze, stavile smo sok od mandarine.
Ne znam da li je mandarina pomogla ili kombinacija cokolada, ali ti kompleksni brojevi vise nisu kao sto su bili na pocetku . Sad ostaje samo da cekamo kontrolni i rezultate.
5 коментара:
Ovo moram probati. :)
Eh, da sam i ja nekad mogla da ucim matematiku na ovaj nacin, gde bi mi bio kraj, sve bi bilo lakse! :))) Odlicno izgleda, taman za ove hladne dane da se malo ugrejemo!
Topla cokolada moze uvek, a jos kad je posluzena u ovako simpaticnim soljicama...drzimo palceve da kontrolni dobro prodje!;)))
Sretno na kontrolnom ! A uz ovu čokoladu mora dobro proći :). Super ideja i super čokolada !
I ovo sam morala da probam. Fenomenalno je!!!
Zeljo, opet cu imati 300 kg, ali ovaj put ti ces biti kriva za to...
Постави коментар