Homemade Ferrero Rocher


Odlican recept za ovomesecnu blogersku igricu - Kuvarijacije, koju je pokrenula mamajac. Homemade Ferrero Rocher - slatkis koji se stvarno brzo napravi i brzo pojede. I kao sto je Mihaela, sa bloga La casa de vainilla, rekla za ove kuglice ne treba dugacak uvod. Jednostavno savrsene su.

Sastojci:

  • 100gr lesnik napolitanki
  • 150gr lesnika
  • 200gr Nutelle
  • 150gr cokolade za kuvanje ili mlecne cokolade
  • 4,5 kasike ulja

Lesnike iseckati, napolitanke izlomiti i sjediniti sve sa Nutellom. Oblikovati kuglice. Rastopiti cokoladu sa uljem, zatim umakati napravljene kuglice. Ostaviti da se sve stegne i uzivati.

Kuglice su prelepog ukusa i najveci je problem prilikom pravljenja deo gde treba sacekati da se sve stegne.

Moja modifikacija recepta je bila samo u sastojcima. Nisam koristila Nutellu vec Krem Wunder duo. Jedino nisam bila uspesna sa glazurom, tako da je po neka kuglica bila ne prelivena. Nisam uspela lepo da rastopim cokoladu U svakom slucaju za ovaj kolac ce biti popravni. Napolitanke su bile Stark.


17 коментара:

Nina је рекао...

ma mogla bi ih ovako preko ekrana pojesti ;) odlične

Shacky је рекао...

Ma super su kuglice! Recept je divan i stvarno imaju onaj pravi, orginalni ukus!

Lastavitza је рекао...

Baš sam htjela da pitam može li šta drugo umjesto Nutelle, žao mi Nutellu u kolač stavljati :)
Vidim da je super ispalo, probam!!

Dilajla је рекао...

Jako fine i meni se jako sviđaju.

Jovana је рекао...

Savršene su draga Željo ! :-)))

Tina Vesić је рекао...

Ne znam koju si čokoladu koristila za prelivanje, ali meni je Poslastina uspevala da se zgrudva (neka zrnca se dobiju :P) i prilikom otapanja na pari :P
Ali su divne, i ovako ćelave :))

mignonne је рекао...

Ove su kuglice toliko fine da im nista ne smeta ako su bez glazure, ma ne znam ni sama koliko sam kuglica tako smazala, hihih...;))
Za finu glazuru probaj sledeci put cokoladu Swisslion, Takovo...nema grudvica i lepo se rastopi, kuglice pre toga treba malo rashladiti pa ih je onda lakse preliti.;))

Tanja је рекао...

Ih sto nisam bila u blizini da smazem ove celave :)))
Bice bolja glazura na poravnom, ali to je samo izgled. Ukus je najbitniji ;)

Casa de vainilla је рекао...

Fantasticno izgledaju!!! Ne mogu da te ne pitam kako si uspela ovako savrseno da iseckas lesnik?
Ni meni ne bi smetale ove celave kako ih je Taci nazvala :)))

Nale Coolinarija је рекао...

Jako mi lepo deluju. Što reče Taci, ja bih ove ćelave smazala, vrlo rado:)

Zelja је рекао...

Hvala vam! Ove bez cokolade dodju kao dijetalne LOL.

Mihaela, lesnik sam iseckala u seckalici http://www.tehnomanija.rs/katalog/kaufmax-seckalica-db-6210.html Savrsena spravica. Ukupno je bila ukljucena 1-2 sec na sporijoj brzini. ;)

Sto se tice glazure, tu mi je slaba tacka. Nekad ispadne savrseno, a nekad katastrofalno. Ovaj put se i ne secam koju sam cokoladu koristila. Obicno kad treba da bude glazura dobra koristim obican eurokrem blok. Deluje mozda sasavo, ali sa eurokrem blokom glazure budu odlicne.

Pokusacu sledeci put da iskoristim vase predloge za izbor cokolade i pravljenja glazure. :)

Branka - byB је рекао...

Kuglice su super, nema veze što nije u potpunosti uspjelo sa glazurom, i ovako su lijepe ,a najvažnije je da su jako ukusne :)

Just Cake Girl је рекао...

Predivni su, i bez glazure :)))

Nada је рекао...

Ja sam oduševljena ovim kuglicama i sigurno ih ubrzo opet radim.
Krasne su ti!

Ana је рекао...

Ma dobre su i kao golaci, nista im ne fali:)

Анониман је рекао...

Draga predivne su ti.

Tadeja је рекао...

Lijepo. vrlo, vrlo lijepo! :)