Citajuci ovih dana kulinarske blogove, pronasla sam na blogu Cooks and Bakes detaljno objasnjene kako se prave usecereni bademi. Volim da ih jedem, ali do sad ih nikad nisam sama pravila.
Lako ih je napraviti.
Sipati secer i vodu u siru serpu i ostaviti da provri, zatim smanjiti vatru i kuvati lagano dok skoro sva voda ne ispari. Kad mehurici postanu krupniji dodati bademe i pojacati vatru. Mesati dok se secer ne zalepi za bademe i ne pocne se karamelizirati. Skloniti sa vatre, izvaditi ih iz serpe i ostaviti da se ohlade.
Pravila sam u posednja dva dana vise varijanti badema. Nisam uspela sve da slikam. Sa dodatkom cimeta su odlicni, kao i kad se koristi zuti secer umesto obicnog belog.
Hvala mamajac na detaljnom objasnjenju.
Lako ih je napraviti.
- 100gr badema
- 100gr secera
- 50ml vode
Sipati secer i vodu u siru serpu i ostaviti da provri, zatim smanjiti vatru i kuvati lagano dok skoro sva voda ne ispari. Kad mehurici postanu krupniji dodati bademe i pojacati vatru. Mesati dok se secer ne zalepi za bademe i ne pocne se karamelizirati. Skloniti sa vatre, izvaditi ih iz serpe i ostaviti da se ohlade.
Pravila sam u posednja dva dana vise varijanti badema. Nisam uspela sve da slikam. Sa dodatkom cimeta su odlicni, kao i kad se koristi zuti secer umesto obicnog belog.
Hvala mamajac na detaljnom objasnjenju.
2 коментара:
Super izgledaju :)
Hvala Taso.
Постави коментар