Pita od pecuraka


  • Pecurke (oko 800 gr)
  • Crni luk (1 – 2 glavice)
  • Kore (1 pakovanje)
  • malo kisele vode (oko pola solje)
  • 1 jaje
  • 1 Kisela pavlaka
  • Zacini
  • Ulje

Pecurke oprati i iseckati na listice. Luk takodje iseci na sitno i na par kasika ulja izdinstati. Kad luk postane "staklast" dodati pecurke. Povremeno promesati, pecurke ispustaju dosta tecnosti. Kad su pecurke gotove, nakon nekih 10-ak minuta dodati zacin C (ili neki neki poput toga). Tepsiju podmazati i staviti dve kore na dno, stim da vire preko ivice tepsije. Kasnije ce se cela pita "ususkati" sa tim korama. Osim toga, ostaviti jednu za pokrivanje. Naneti kasiku - sve fila, zatim koru koju poprskamo sa malo kisele vode i tako redom dok se sve ne potrosi. Celu pitu "ususkati" sa korama i pokriti sa korom koja je odvojena na pocetku.
Umutiti jaje sa pavlakom i malo kisele vode. Preliti preko cele pite, zatim pitu iseci i staviti da se pece. Ja je pecem na 170C, 20-30 minuta. Kad je pita porumenela – pecena je. Ostaviti pokrivenu, da se malo prohladi. Iseci je po vec secenom delu i suziti se.
Napomena: Na isti nacin moze se napraviti pita od praziluka. Samo umesto pecuraka se stavi praziluk. Osim toga, veoma je ukusno kad se pomesaju pecurke i praziluk.

3 коментара:

Tamara је рекао...

Ovo sam rekla jos odavno da cu da probam. Pa mogla bih sada, s obzirom da su mi ostali sampinjoni od juce.
Divno izgleda :)

Svetlana је рекао...

Nikako da spremim ovu pitu. Uglavnom pravim sa mesom, zeljem, spanacem, sirom...a svaki put kada vidim ovu slicicu krene mi voda na usta. Moram da se nateram nekako, jer je pita sa pecurkama fantasticna! :)

Zelja је рекао...

Nisam ljubitelj pite sa mesom, tako da je i ne pravim. Ali sa pecurkama redovno. :)