Kolac koji i kad se pravi zmureci bude lep, jedino kad se bas pazi - ne ispadne kako treba. Za slavu sam pravila i naravno sve je islo naopako Kora prilikom pecenja je cudno narasla, tako da je jedan kraj bio nizi dosta u odnosu na drugi. Nisam htela da pravim ponovo koru, vec sam je iskrositila, jedino sto svi parcici nisu imali identicnu visinu "fila".
- 4 jaja
- 10 kasika secera
- vanil secer
- 14 kasika mleka
- 20 kasika brasna
- 1 prasak za pecivo
- 14 kasika ulja
Dobro umutiti sve sastojke, sipati u tepsiju i ispeci. Ohladjenu koru podeliti na dva dela. Ja je delim pomocu konca, tako mi je lakse. Gornji deo kore izmrviti.
- 1 narendana pomorandza (koja je prethodno zamrznuta)
- 200gr secera
- 7 kasika vode
Skuvati serbet (samo da prokljuca , jedan kljuc). Zatim dodati u serbet, izmrvljenu koru i narendanu pomorandzu. Sve dobro sjediniti i naneti na donju koru koja je ostala.
Na kraju napraviti standarni cokoladni preliv, preliti preko kolaca i ostaviti da se ohladi.
U pojedinim verzijama ovog recepta pise da se moze dodati i kasika dzema od kajsija ili samo premazati kora pre nanosenja fila. Ovaj put sam, premazala koru u veoma tankom sloju sa domacim dzemom od kajsija.
Na kraju napraviti standarni cokoladni preliv, preliti preko kolaca i ostaviti da se ohladi.
U pojedinim verzijama ovog recepta pise da se moze dodati i kasika dzema od kajsija ili samo premazati kora pre nanosenja fila. Ovaj put sam, premazala koru u veoma tankom sloju sa domacim dzemom od kajsija.
Нема коментара:
Постави коментар