Pita koja ima dva naziva: pita sa makom ili Sandokan pita.
- 3 jaja
- 1 solja secera
- vanil secer
- 1 solja jogurta
- 1 prasak za pecivo
- 250gr maka
- 1 solja ulja
- 1/2 kg kora
Dobro umutiti jaja sa secerom, vanil secerom. Zatim dodati jogurt (moze i kiselo mleko umesto jogurta), prasak za pecivo, mak. Kad je sve dobro sjedinjeno dodati solju ulja.
Odvojiti dve kore, koje ce na kraju da posluze za pokrivanje cele pite. U podmazanu tepsiju, staviti na dnu dve kore, zatim redjati naizmenicno fil i kore dok se sve ne potrosi. Prekriti pitu, sa izdvojenim korama. Premazati je mesavinom ulja i vode (moze i kisela voda). Iseci je odmah. Staviti da se pece (temepratura zavisi od rerne, npr ja je pecem na 170C, 20-ak minuta). Dok se pita pece, napraviti preliv.
Odvojiti dve kore, koje ce na kraju da posluze za pokrivanje cele pite. U podmazanu tepsiju, staviti na dnu dve kore, zatim redjati naizmenicno fil i kore dok se sve ne potrosi. Prekriti pitu, sa izdvojenim korama. Premazati je mesavinom ulja i vode (moze i kisela voda). Iseci je odmah. Staviti da se pece (temepratura zavisi od rerne, npr ja je pecem na 170C, 20-ak minuta). Dok se pita pece, napraviti preliv.
Preliv:
- 2 solje secera
- 2 solje vode
Skuvati preliv od navedenih sastojaka. Obicno smanjim kolicinu secera u prelivu i obavezno dodam vanil secer.
Gotovu pitu izvaditi iz rerne, preliti je i vratiti na par minuta u rernu koja je iskljucena. Izvaditi pitu, ostaviti da se ohladi.
Po ukusu moze da se doda i suvo grozdje u fil.
Gotovu pitu izvaditi iz rerne, preliti je i vratiti na par minuta u rernu koja je iskljucena. Izvaditi pitu, ostaviti da se ohladi.
Po ukusu moze da se doda i suvo grozdje u fil.
2 коментара:
Ovo je nesto sto ne bih nikada odbila. Stvarno divno izgleda, mogu samo zamisliti kakav je ukus, mmmm :)
Ni ja kolace sa makom ne odbijam. Ukus jeste mmmm, jos kad se doda vanil secer u preliv, prelepo mirise. :)
Постави коментар