- 1 margarin
- oko 250gr secera
- 1 vanil secer
- 3-4 jaja (u zavisnosti od velicine)
- oko 500 gr brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3-4 kasike mleka
- narendana kora od pola limuna
- 1 kasika kakaa (ukoliko je potrebno moze se malo dodati mleka da se rastopi)
Umutiti margarin, secer, vanil secer, jaja, brasno, prasak za pecivo, limunovu koru i mleko. Testo podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje beo, dok u drugi dodati kakao. U podmazan kalup za kuglof sipati naizmenicno belo i crno testo. Pece se na umerenoj teperaturi oko 60-70 minuta. Ispecen kolac posuti prah secerom.
Inace, kolac je mnogo ukusniji ako odstoji jedan dan (ukoliko je moguce )
- oko 250gr secera
- 1 vanil secer
- 3-4 jaja (u zavisnosti od velicine)
- oko 500 gr brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3-4 kasike mleka
- narendana kora od pola limuna
- 1 kasika kakaa (ukoliko je potrebno moze se malo dodati mleka da se rastopi)
Umutiti margarin, secer, vanil secer, jaja, brasno, prasak za pecivo, limunovu koru i mleko. Testo podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje beo, dok u drugi dodati kakao. U podmazan kalup za kuglof sipati naizmenicno belo i crno testo. Pece se na umerenoj teperaturi oko 60-70 minuta. Ispecen kolac posuti prah secerom.
Inace, kolac je mnogo ukusniji ako odstoji jedan dan (ukoliko je moguce )
Нема коментара:
Постави коментар