Kakao kolac


    - 2 jaja
    - 12 kasika secera
    - 1 vanil secer
    - 12 kasika mleka
    - 12 kasika brasna
    - 1 prasak za pecivo
    - 2 kasike kakaa
    - 12 kasika ulja

Od sastojaka umutiti testo, izliti u tepsiju i peci (u zavisnosti od rerne, ali brzo se ispece).

Preliv:
    - 1/2lit mleka
    - 10 kasika secera (moze i manje)
    - 1 vanil secer

Mleko sa secerom treba da prokuva. Zatim pecen kolac odmah preliti sa prelivom. Bitno je da i kora i preliv budu topli takoreci vreli. Delovace da je 1/2 lit mnogo za koru, ali bez brige kolac sve lepo upije.

Ostaviti da se ohladi. Ukrasiti sa slagom.

Kad pravim ovaj kolac, uvek ga izvadim iz tepsije i onda prelivam. Vise mi se dopada. Mada desi se ponekad da ostavim u tepsiji i prelijem i sasvim je ok. Neko dodaje orahe u testo, ali meni iskreno sa orasima se ne dopada.

Нема коментара: