- - 2 jaja
- 12 kasika secera
- 1 vanil secer
- 12 kasika mleka
- 12 kasika brasna
- 1 prasak za pecivo
- 2 kasike kakaa
- 12 kasika ulja
Od sastojaka umutiti testo, izliti u tepsiju i peci (u zavisnosti od rerne, ali brzo se ispece).
Preliv:
- - 1/2lit mleka
- 10 kasika secera (moze i manje)
- 1 vanil secer
Mleko sa secerom treba da prokuva. Zatim pecen kolac odmah preliti sa prelivom. Bitno je da i kora i preliv budu topli takoreci vreli. Delovace da je 1/2 lit mnogo za koru, ali bez brige kolac sve lepo upije.
Ostaviti da se ohladi. Ukrasiti sa slagom.
Kad pravim ovaj kolac, uvek ga izvadim iz tepsije i onda prelivam. Vise mi se dopada. Mada desi se ponekad da ostavim u tepsiji i prelijem i sasvim je ok. Neko dodaje orahe u testo, ali meni iskreno sa orasima se ne dopada.
Нема коментара:
Постави коментар