Ovaj namaz cesto pravim. Brzo se napravi, veoma je ukusan i odlicno ide uz svaku vrstu hleba. ;) Nema konkretnog recepta, sve je prema osecaju i trenutnom ukusu.
- konzerva tunjevine (obicno koristim onu u salamuri, koja nije u ulju)
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 1 glavica (manja) crnog luka (crveni je odlican)
- kisela pavlaka (nekoliko kasika)
- kasicica senfa
- malo sirceta ili soka od limuna
- malo ulja (bas malo)
- so
- zacini po ukusu
Jaja skuvati. Kad se ohlade, oljustiti ih. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ostaviti da se ocedi. Pomocu blendera ili vec nekog slicnog kuhinjskog pomagala usitniti sve sastojke (jaja, luk, tunjevinu). Dodati zatim ostale sastojke i dobro pomesati. Kolicina ostalih sastojaka je po zelji. Od zacina obicno dodajem vlasac, malo bosiljka, mirodjije ... Ostaviti malo da odstoji napravljen namaz, zatim uzivati.
8 коментара:
Uvijek sam spremna za namaz od tunjevine :). Ja ga radim najjednostavnije moguće , tunjevina, jaja i majoneza. Mogla bih početi i sa ovim drugim dodacima, dobro mi izgleda i dobro zvuči , super !
Ja sam živela na namazu od tunjevine dok sam bila student u vreme ispitnih okova, tj. par dana pre ispita. Brzo se sprema, ukusno je, nema kuvanja i može da se jede ceo dan. Obožavam ga!
Paštetu od tunjevine valjda svi i obožavaju bilo da spremaju ovako ili imaju svoj recept.Baš fina.
Mmmm, predivno. Obozavam pastetu od tunjevine :)
volim namaze od tune, isprobbala sam više varijanti i svaka je dobra, kako kažeš ovisi o trenutnom ukusu i raspoloženju
I ja volim namaz od tunjevine a ovaj tvoj mi se posebno svidja jer je bez, meni mrskog, majoneza!
Divan blog i divni recepti! Ovaj cu vec sutra probati !
Sve najbolje!
Nikada nisam pravila pastetu od tune vec svi u kuci volimo Argetinu...nije mi ni palo na pamet da je sama napravim, jedva cekam da je probam, super zvuci.
Постави коментар