Recept je isecen iz nedeljnog dodatka Magazin, dnevnih novina Politika od pre par godina. Nikako da dodje na red da se isproba. Odlicna je. Zanimljivog ukusa i vredi je praviti.
- 1 pakovanje kora (500gr)
- 200gr eurokrema
- 1/2 soljice mleka (soljica za crnu kafu, polovina je negde oko 50ml)
- vanil secer
- 50gr cokolade za kuvanje
- 100 - 150gr mlevene plazme (ili nekog drugog keksa)
- 1 jaje
- 1 pavlaka
- malo ulja i kisele vode za kore
- 1 jaje za premazivanje
- cimet po zelji
U serpicu staviti eurokrem da se rastopi, zatim dodati mleko, vanil secer i cokoladu. Kad je masa lepo sjedinjena skloniti serpu sa vatre, dodati pavlaku i umuceno jedno jaje. Dobro promesati sve i na kraju dodati mleveni keks. Koristila sam mlevenu plazmu (taj keks se zadesio kod kuce). Ukoliko neko voli cimet dodati malo u smesu. Pravila pola sa cimetom, a pola bez. Meni licno je lepsa sa dodatkom malo cimeta.
U soljicu sipati malo ulja i kisele vode (po par kasicica). Svaku koru premazati sa tom smesom. Staviti cokoladni fil u i urolati sa 3 kore ukupno. Premazati sa umucenim jajetom. Staviti da se pece, 20-ak minuta (dok ne porumeni). Kad se pita ohladi posuti je prah secerom.
U soljicu sipati malo ulja i kisele vode (po par kasicica). Svaku koru premazati sa tom smesom. Staviti cokoladni fil u i urolati sa 3 kore ukupno. Premazati sa umucenim jajetom. Staviti da se pece, 20-ak minuta (dok ne porumeni). Kad se pita ohladi posuti je prah secerom.
10 коментара:
Eurokrem u piti ovo još nisam videla! Genijalno!
Vredi praviti, odlicnog je ukusa. :)
Ovo je fantasticno, probala sam par puta, ali malo drugaciji recept. Predivno izgleda :)
odlično izgleda, stvarno se vrijedi potruditi inapraviti
super ! nisam ni ja do sada koristila eurokrem u ovoj verziji, ali ovo je baš zanimljivo . U nmom slučaju svakako bi išlo sa cimetom. Izgleda jako dobro !!
Ovo je extra pita!!!
Nisam probala ovo, ali deluje vrlo ukusno i mislim da vredi napraviti:)
Pita je odlicna i nije teska za pravljenje...
Plazma bas daje onaj neodoljivi miris...
bas mi se svidja recept, ali me buni na koju pavlaku se misli, kiselu, saltku...? molim vas da mi sto pre odgovorite. unapred hvala.
mariola, kisela pavlaka se koristi.
Постави коментар