Keks sa pomorandzom

  • 125gr margarina sobne temperature
  • 125gr sira (krem sira, ella sir, moze i pola kolicine pavlake i pola sira....)
  • 100gr secera u prahu + vanil secer
  • 1 jaje
  • naribana korica od 1 pomorandze
  • 1 - 2 kasike soka od pomorandze
  • 350-400 gr brasna
  • 1/4 kafene kasicice sode bikarbone

Margarin, sir umutiti miskerom, zatim dodati secer, sodu bikarbonu. Kad se sve lepo sjedni dodati jaje, sok od pomorandze, naribanu koricu i jedan deo brasna. Smesu staviti na radni sto, dodati jos brasna u umesiti keks. Ukoliko je potrebno moze se dodati jos brasna, testo ne sme da bude lepljivo. Ostaviti testo da se "odmori" u frizideru oko 60 minuta. Zatim oklagijom razvuci testo, oko 1cm ili tkz prst debljine. Seci kalupima, poredjati u pleh za pecenje koji je oblozen pek papirom. Peku se oko 10 minuta, na standardnoj temperaturi (to zavisi od same rerne). 


1 коментар:

Rosita Vargas је рекао...

Me encanta esta receta de galletas luce muy bonita y aromática,abrazos y abrazos.