Puding keks (zetoncici)


Prvobitan naziv za ove keksice je Vanila keks, nakon prvog pravljenja kod mene, pojedinci su im dali naziv zetoncici. Savrsenog su ukusa, lako se naprave. Originalan recept mozete procitati ovde, ja sam napravila samo malo promenu - gramaza pojedinih sastojaka.

  • 125gr margarina
  • 50gr secera u prahu
  • 1 vanil secer
  • 1 kesica pudinga (po izboru)
  • 130-140gr brasna

Margarin ne mora da stoji na sobnoj temperaturi pre pripreme. Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Zatim ga staviti u foliju (ili u kesu za zamrzivac) i ostaviti u frizideru da odstoji minimum 30 minuta. Kad se testo "odmorilo" praviti kuglice ili ga oklagijom razvuci na 5mm debljine. Vaditi modlicom oblike ili casicom. Staviti da se peku i pri tom paziti. Peceni budu za 10 -13 minuta. Ponekad 1 minut duze i budu prepeceni. Pecene keksice ostaviti da se ohlade i kasnije uzivati.

Do sad sam probala da pravim sa sledecim pudinzima: vanila, cokolada, jagoda, slatka pavlaka, lesnik. Boja zavisi od pudinga koji se koristi. Na slici su sledeci ukusi: vanila (zuti), braon (lesnik) i beli, tj najsvetliji su sa pudingom ukusa slatke pavlake. Po meni su najlepsi sa vanila ukusom. Zanimljivi su i sa pudingom od jagode - budu roze boje.

5 коментара:

Nada је рекао...

Odlično izgleda, prhko, sigurno jako fino..

Tanja је рекао...

Jao zeljice, ovo mi se mnogo dopada i da znas da cu isprobati prvom prilikom.

Maja је рекао...

Zeljo,imas nagradicu od mene:))

Nastasja је рекао...

Bas lepo izgledaju, probacu!

Jacina carobna kuhinja је рекао...

Prelepo Zeljo, i primamljivo, svrati čeka te nagrada :)))