Veciti problem – belanca koja ostaju posle pravljenja kolaca. Sinoc nisu bila problem, iskoristena su za komisbrot mafine. Osnovni recept po kome pravim sam vec pisala – Komisbrot. Jedine izmene sinoc su bile sledece: umesto soka od pomorandze, bio je sok od limuna (i svima se dopalo), ostali sastojci su bili: orasi, seckane suve sljive i seckana cokolada.
Mafine sam pekla samo u papirnim korpicama, koje sam napunila sa smesom i poredjala sam u pleh od rerne. Brzo su bili peceni. Do sad sam mafine pekla samo u kalupima, nisam se usudjivala peci samo u korpicama za pecenje. Kako je bilo malo belanaca, a nemam mali kalup za pecenje kolaca, isprobala sam ovaj metod - i dopada mi se. Inace, belanca su ostala od strudle koje sam pravila, a o strudli nekom sledecom prilikom ....
4 коментара:
Sjajni su!
Sjajni su!!!!!!
Vrlo interesantno..pravim redovno mafien ali ovako nisam..da probamo:)
Jao kako su ti divni, tek ih sada vidim. Ovo ti je odlicno palo na pamet, i moja ce belanca sledeci put zavrsiti u korpicama.
Постави коментар