Kukuruzne palacinke


Palacinke volim u svim oblicima. Danasnje su bile kukuruzne, sto je i tema ovomesecne blogerske igrice Ajme koliko nas je, koju je pokrenula Monsoon. Temu je zadala Mihaela. Prelepa tema za jesenje dane.

Ovaj put sam modifikovala malo osnovni recept po kome pravim kukuruzne palacinke. Umesto kravljeg mleka stavila sam sojino mleko.

Osnovni recept:

  • 3 jaja
  • malo soli
  • oko 300 gr kukuruznog brasna
  • 4dcl mleka

Pomesati brasno i so, dodati mleko i na kraju toj smesi dodati umucena jaja. Sve lepo sjediniti i peci na standardan nacin. Sojino mleko koje sam koristila je bilo u prahu. Tako da sam na pocetku u brasno dodala 8-9 kasicica mleka i malo manje od dve solje vode (solja je od 2dcl). Pecene palacinke filovati po zelji.




4 коментара:

Nina је рекао...

kukuruzne palačinke sam radila jednom i to filovane špinatom, odličnog okusa su mi bile, ovako sa sojinim mlijekom nisam probala ni obične palačinke, sigurno ima razlika

Branka - byB је рекао...

Kukuruzne palačinke su mi odlične i jučer smo zamalo imale isti post :)). Krenula sam ih pripremiti za doručak i u zadnji tren odustala. Ti si ih super napravila, odlično izgledaju !

Zelja је рекао...

Hvala Vam! :)

Nina ima razlike u ukusu sa sojinim mlekom. Obicne pravim sa kravljim ("obicnim") mlekom, sa kukuruznim uvek eksperimentisem.

Tanja је рекао...

Zeljic, divne su ti palacinke.
Ja nikako da ih napravim.
Imas nagradicu kod mene :-*