Recept za ovaj kolac vise niko u kuci ne zna odakle je dosao i ko je prvi koga je pravio. Kombinuju se razne vrste voca. Ovaj put sam pravila sa jagodama, na zalost nisu bile sveze ubrane, vec zamrznute. Najbolja kombinacija za ovaj kolac je tkz kiselije voce (jagode, maline, ribizle, sumsko voce....).
Kora:
Kora:
Umutiti dobro jaja i secer, zatim dodati margarin i ostale sastojke. Sve lepo sjediniti, sipati u kalup za kolace ili tepsiju i staviti da se pece. Ja koru pecem u plehu iz rerne (onaj koji se dobije uz rernu pri kupovini). Ohladjenu koru iseci na tri jednaka dela.
Fil:
- casa voca (jagode, maline, ribizle, sumsko voce...)
- 1 casa (250ml) soka od voca
- 30gr secera
- 30gr gustina
- 400ml slatke pavlake
- secer u prahu (za slatku pavlaku)
Gustin u par kasika soka razmutiti, ostatak soka (sa 30 gr secera) staviti da provri i zatim dodati gustin. Dobro izmesati. U prohladjenu smesu dodati voce i dobro izmesati. Umutiti slatku pavlaku, ukoliko neko voli sladje dodati secer u pavlaku. Obicno kad pravim ovaj kolac ne stavljam secer u fil. U umucenu pavlaku dodati vocni deo fila i sve lepo sjediniti. Fil podeliti na dva dela i filovati kore.
Ceo kolac moze da se prelije cokoladom ili da se pospe prah secerom. Licno mi se ne dopada cokoladni preliv preko, sama kakao kora je dovoljno "cokoladna". Kolac bi trebao da odstoji, ali moji ukucani nisu uspeli da cekaju.
3 коментара:
Divno izgleda, mora da je jako socno :)
Hvala Tasa. Jeste socan kolac, ali kad odstoji malo. Dopada mi se kombinacija sa jagodama i kakao korama. Nije previse sladak. :)
Voce i cokolada su uvek pun pogodak ;-)
Постави коментар