- - 1 pakovanje kora
- 1 lit mleka
- solja griza
- 4 jaja
- 150 – 200 grama secera
- vanil secer
- malo kore od limuna
- suvo grozdje
Griz skuvati na standardan nacin (u mleko koje kljuca dodati griz i mesati). Treba da bude gusci. Ostaviti da se prohladi. Odvojiti zumanca od belanaca. Belanca dobro umutiti u cvrst sneg. Zatim umutiti zumanca sa secerom i malo nastrugane kore od limuna. Dodati ih u prohladjen griz sa suvim grozdjem i na kraju dodati umucena belanca. U zavisnosti od debljine kora i kvaliteta, uzimati po dve –tri, naneti fil i uvijati. Poredjati sve u tepsiju. Premazati sa mesavinom ulja i vode. Staviti da se pece. Temperatura zavisi od rerne. Npr ja je pecem na 170 stepeni nekih 20-ak minuta, dok ne porumeni. Pecenu pitu posuti prah secerom, prekriti je i ostaviti da se ohladi. Sece se hladna.
Нема коментара:
Постави коментар