- - 500 gr mesanog mlevenog mesa
- 3 jaja
- prezle
- zacini po ukusu
- zlatna mesavina ili balkanska (kukuruz, grasak, sargarepa, paprika....)
- 100-150 gr slanine tanko secene (moze i vise, sve zavisi kako se secena)
Pre svega potrebno je skuvati/obariti povrce i iscediti. Meso, jaja, prezle i zacine dobro sjediniti. Sto se tice kolicne prezli, sve zavisi kakve su. Masa treba da bude laka za oblikovanje i ne bi trebala previse da se lepi za prste. Od zacina se moze dodati sta ko voli (zacin c, biber, so, beli luk, crni luk, zacin za mleveno meso .....). U dobro sjedinjenu masu dodati povrce i sve lepo sjedninti. Na aluminijumsku foliju poredjati tanko secenu slaninu (u dva reda, da bi moglo lepse da se uvije oko fila). Preko slanine staviti fil od mesa i povrca. Potrebno je da sva slanina bude prekrivena sa filom. Uviti u cvrst rolat, zatvoriti folijom sa svih strana. Staviti u rernu da se pece. Sad sve zavisi kako rerna pece. Ja sam stavila na 190 stepeni i pekla oko 50 minuta. Na kraju sam odvila foliju i ostavila jos nekoliko minuta u rerni da dobije "rumenu" boju.
Seci kad se malo ohladi. Dok je toplo odlicno ide uz baren krompir. Veoma je ukusno i kad je hladno.
Seci kad se malo ohladi. Dok je toplo odlicno ide uz baren krompir. Veoma je ukusno i kad je hladno.
Нема коментара:
Постави коментар