- - 1 solja secera
- 1 vanil secer
- 2 solje brasna
- 1 prasak za pecivo
- 1 kesica cimeta (ili 1-2 male kasicice)
- 1 solja mleka
- 1/2 solje ulja
- 3 kasike dzema po izboru
Od navedenih sastojaka umutiti testo. Obratiti paznju samo da li je dzem sladak previse, onda smanjiti kolicnu secera. Staviti u tepsiju da se pece. Ja sam veceras stavila domaci dzem od kajsija. Inace sa dzemom od sljiva je odlican kolac.
Glazura:
- - 1-2 kasike dzema
- oko 100gr cokolade
- 1-2 kasike ulja
Ispecen vreo kolac premazati dzemom. Ostaviti da se ohladi i zatim preliti cokoladom koja je rastopljena.
Kolac se moze i drugacije spremiti, tj umuti se isto testo, ali se sipa polovina u tepsiju i kad se uhvati korica (od 5-10 min u zavisnosti od rerne) izvaditi kolac i premazati dzemom i odmah sipati ostatak testa. Vratiti u rernu da se ispece. Ohladjen kolac preliti cokoladom.
Pojedinci nisu uspeli da docekaju da se cokolada stegne, tako da sam morala odmah da secem kolac
Нема коментара:
Постави коментар