Medeno srce

Testo:
    - 1 solja secera
    - 1 vanil secer
    - 2 solje brasna
    - 1 prasak za pecivo
    - 1 kesica cimeta (ili 1-2 male kasicice)
    - 1 solja mleka
    - 1/2 solje ulja
    - 3 kasike dzema po izboru

Od navedenih sastojaka umutiti testo. Obratiti paznju samo da li je dzem sladak previse, onda smanjiti kolicnu secera. Staviti u tepsiju da se pece. Ja sam veceras stavila domaci dzem od kajsija. Inace sa dzemom od sljiva je odlican kolac.

Glazura:
    - 1-2 kasike dzema
    - oko 100gr cokolade
    - 1-2 kasike ulja

Ispecen vreo kolac premazati dzemom. Ostaviti da se ohladi i zatim preliti cokoladom koja je rastopljena.

Kolac se moze i drugacije spremiti, tj umuti se isto testo, ali se sipa polovina u tepsiju i kad se uhvati korica (od 5-10 min u zavisnosti od rerne) izvaditi kolac i premazati dzemom i odmah sipati ostatak testa. Vratiti u rernu da se ispece. Ohladjen kolac preliti cokoladom.
Pojedinci nisu uspeli da docekaju da se cokolada stegne, tako da sam morala odmah da secem kolac

Нема коментара: