Krtica torta






Kora :
    - 4 jaja
    - 1/2 margarina
    - 100 gr secera
    - vanil secer
    - 50 gr brasna
    - 1 prasak za pecivo
    - 1 kasika kakaa
    - 50gr mlevenih oraha ili lesnika
    - 100gr rendane cokolade

Umutiti belanca sa kasikom hladne vode. Zatim margarin umutiti sa secerom, dodavati jedno po jedno zumance i ostale sastojke. Kad se sve lepo sjedini, dodati belanca. Sipati u malo podmazan kalup za pecenje kora za tortu i peci oko 20-30 minuta (sve zavisi od rerne). Kad je kora pecena, izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi. Iz hladne kore izdubiti sredinu. Ostaviti dno i obruc od nesto manje od 1cm (ja sam ostavila vise, greskom). Deo koji se izdubi treba izmrviti sto sitnije.

Fil:
    - 1/2lit slatke pavlake
    - 100 gr secera u prahu
    - vanil secer
    - 50gr seckane cokolade na kockice sto sitnije
    - visnje

Umutiti dobro slatku pavlaku (moze se dodati i kremfix za slatku pavlaku, da bude cvrsca), sa secerom. Na kraju dodati seckanu cokoladu.
Na koru poredjati visnje, zatim naneti slatku pavlaku tako da bude "kupasta", tj polukruzna. Na kraju naneti mrvice po slatkoj pavlaci. Malo ih pritisnuti, da se lepo zalepe.
Ukoliko kora posle pecenja bude suva, moze se natopiti sokom od visanja. Ovo je od onih torti koja je ukusnija kad odstoji dan.

Нема коментара: