Biskvit (univerzalna kora za rolate, torte..)

  • 4 jaja
  • 80 g secera u prahu
  • 100 g brasna (pola brasna, pola gustina)
  • 1 vanil secer
  • kašika ledene vode

Umutiti belanca sa kasikom hladne vode, dodati zatim secer, brasno i na kraju jedno po jedno zumance. Sipati u tepsiju ili kalup (za torte). Pece se oko 10-ak minuta.

Gotovu koru, ukoliko se pravi rolat uviti odmah u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi. Ohladjenu koru premazati filom. Slika rolata moze se videti na tanjiru sa kuglicama od banane.

Ukoliko se pravi torta, na hladnu koru predjati voce. Kao preliv za vocnu tortu sam koristila Dr. Oetker preliv (providni). Obratiti jedino paznju na velicinu kalupa. Ukoliko je manji, prepoloviti kolicinu testa.

3 коментара:

Tamara је рекао...

Mmmm, super izgleda torta, jesu to kajsije, ili...

Zelja је рекао...

Jeste, kajsije su. Odlicna je sa svezim jagorama.

Svetlana је рекао...

Od ove kore sam pravila rolat, fantasticno je ispao i prvi put mi nije pukao. Hvala sto si taj recept podelila sa nama :)