Quatro torta


  • 1 kesica cokoladnog slaga
  • 200gr mlevenog keksa
  • 2 kesice obicnog slaga
  • 200gr lesnik napolitanki
  • 1 kesica vanil slaga
  • 100gr rendane cokolade za kuvanje
  • cappuchino clasic prah oko 80gr, ja sam stavila 4 kesice
  • cokolada za ukrasavanje

Pre pravljenja, pripremiti kalup. Ja sam koristila obican kalup sa obrucom koji se skida. Na dno sam stavila obicnu samolepljivu foliju, tako da sam kasnije lakse prenela tortu na tacnu.

Prvi sloj:
Umutiti cokoladni slag sa 50ml vise mleka nego sto pise na kesici. Koristila sam C slag, na kesici je pisalo 150ml mleka, tako da sam ja mutila sa 200ml mleka. U umucen cokoladni slag dodati mleveni keks. Sve lepo sjediniti i staviti u kalup i poravnati.

Drugi sloj:
Umutiti jednu kesicu obicnog slaga sa 200ml mleka. U to dodati 200gr lesnik napolitanki. Napolitanke izrviti tj samleti. Nema potrebe za brigu da je slag tecan, napolitanke sve lepo upiju. Sipati drugi sloj preko prvog.

Treci sloj:
Umutiti vanil slag prema uputsvu na kesici. Dodati rendanu cokoladu i sipati u kalup.

Cetvrti sloj:
Umutiti jednu kesicu obicnog slaga sa 200ml mleka. Dodati cappuchino prah. Ako neko nije ljubitelj ukusa kafe, moze da doda i malo secera. Sipati u kalup.

Na kraju staviti kalup sa tortom u zamrzivac na par sati. Tortu pre sluzenje izvaditi iz kalupa, ostaviti je malo u frizideru, da se lakse sece. Narendati malo cokolade preko cele torte i naravno, na samom kraju ostaje da se uziva u ukusu.


Tortu sam prvi put videla na forumu,a recept je preuzet sa coolinarke. Prava torta za letnje dane.

6 коментара:

Анониман је рекао...

Cetiri puta bravo.Koja kremasta senzacija;)

Bite my cake је рекао...

krasno, bez pečenja, ljetno, kremasto :) super je

What's for dessert? је рекао...

Najprije sam pomislila da je u pitanju sladoled torta.

Sviđa mi se mogućnost mijenjanja okusa po želji.

Maja је рекао...

Super sastojci,odlicna i lagana tortica:))

secerlema је рекао...

torta izgleda predivno :)

Анониман је рекао...

ne znam zasto se uvek pridruzim blogu koji je vezan za hranu a pogotovo za ovakve kremaste torte.Zasto recimo ne nabasam na neki blog o putovanjima,obradivanju zemlje.Ma jok,malo malo pa me evo u kuhinji:)))
Odlicna je torta,imala sam priliku da je probam i napravim i sto je najvaznije uvek mozes nesto izmeniti,dodati a ukus nece biti nista losiji,Bravo Pipi