![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeyS9sXzQcFUkycLEk8p2iqhLalor7pUeu6GVMGvy3ktruIqy7ZBiUULUe8VwCXH0w6HojqwjxWYmpRaLQ9gVuUuOcj5hLv4pwStnCNxXSR7q6cqUIQyz16hKzmSpld06oHBaj1WqF4lEX/s720/Kolac%20sa%20jabukama%20i%20keksom%201.jpg)
Recept za ovaj kolac sam preuzlela sa Svetlaninog bloga Noblica&Kolaci. Kolac je ukusan i sto je najbitnije brzo nestane![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_udypSQMfrBQCaBgUm8UnzeC8UyfKmxf_5vj8dxBr3jTcHRfPN010Zlde5Z-ruuW6Yb6YxCiGPVzo4yucY2M44_Z05NiCMR_TV0Nww_khcRorA=s0-d)
- 1,5 kg jabuka
- 2 kesice praška za puding od vanile
- 200 gr secera
- vanil secer
- 500ml vode
- sok od 1 limuna
- malo mlevenih oraha
- malo rendane čokolade
- mleka
Jabuke oljuštiti i narendati. U serpu staviti jabuke, secer i 100ml vode. U ostatku vode razmutiti puding. Kad jabuke sa secerom i vodom prokuvaju dodavati polako razmucen puding. Kuvati jos 5 minuta uz neprekidno mesanje, na kraju dodati sok od jednog limuna i opet promesati. Poredjati keks na tacnu, prvi red posuti sa malo mleka, zatim 1/3 prohladjenog fila naneti na keks. Poredjati drugi red keksa, zatim opet fil. Ukupno bi trebalo biti tri reda keksa i 3 reda fila. Na kraju posuti kolac sa malo mlevenih oraha i rendane cokolade. Kolac ostaviti u frizideru do sluzenja.
![](http://lh4.ggpht.com/_NTabACMMJE4/TPLL7OlRm6I/AAAAAAAAAaU/uFUO03BXpyc/dz.png)
4 коментара:
Jako je lepo ispao. I meni se jako svidja taj kolac, mnogo je socan :)
Odlicno je ispao, a slika je mnogo dobra (i mnogo lepsa nego moja :)))
Drago mi je da ti se dopada recept.
Hvala Svetlana :*. Da nisi napisala recept, ne bih ga ni pravila. Odlican je, planiram da ga pravim i za slavu (po zelji mojih ukucana).
Ja pravim bas ovako!
Постави коментар