Slane jogurt kiflice




  • 1 kockica svezeg kvasca + mleko za kvasac + malo secera
  • oko 900gr brasna (+/- 100gr)
  • 2 kasicice soli
  • 500ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 2 - 3 jaja (zavisi od velicine)
  • margarin za premazivanje
  • zumance za premazivanje

Kvasac izmrviti u solju, dodati malo secera i mleka (koje naravno ne sme da bude ledeno) i ostaviti da nadodje. Kad se kvasac podigao, zamesiti testo od brasna, soli, jaja, jogurta i ulja. Doraditi testo rukom na podlozi. Zbog velike kolicine testa, podeliti ga na par jufki. Prekriti ga i ostaviti da naraste. Testo treba da bude srednje tvrdoce, ni tvrdo ni meko. Kad je testo naraslo uzeti jednu jufku, oklagijom je razvuci i premazati sa margarinom. Nema potrebe da se maze debeo sloj margarina. Zatim, prajeve testa prekolopiti, kao za koverat. Dok se premazu ostale jufke, prva odmara. Zatim uzeti prvu, opet oklagijom razvuci, seci na jednakokrake trouglove i uvijati kifle. Premazati sa umucenim zumancetom, posuti po zelji sa susamom, krupnom soli, kimom ..... ili ih ostaviti bez icega. Staviti u rernu da se peku. Ja ih pecem na 190 stepeni, nekih 20-ak minuta, dok lepo ne porumene i ne narastu. Duzina pecenja zavisi od same rerne.



Naravno, ne moraju da se prave kiflice, moze da se oblikuje testo po zelji ili da se doda fil neki. Mi ih kuci najvise volimo prazne. Od ove kolicne dobije se velika kolicina kiflica, koja bude meka i narednih dana (ukoliko ostane neka ;) ) .

7 коментара:

Tamara је рекао...

Kiflicama nikada ne mogu da odolim, divno :)

phiphy је рекао...

Ne mogu ni ja, ne smao kiflicama vec testu generalno. Odlicne su i bas bas primamljive

J e l e n a је рекао...

Ove sa jogurtom nisam pravila. Zabeleženo!

Just Cake Girl је рекао...

Preslatke su!

Branka - byB је рекао...

Odlične kiflice ! Sviđa mi se ovo tijesto, posebno volim kada ide jogurt. A izgledaju prekrasno, baš mekane kako si i napisala. Super si ih napravila !

Tanja је рекао...

obavezno ih treba probati.
pored "mojih" tradicionalnih kiflica mislim da ove ulaze u druge tradicionalne:D)
drugacije su od mojih jer su kao od lisnatog testa..
a ostaju mekaneeeee kao dusa i sutradan..
jos da ih probam koa slatke!;)

mali vini pu је рекао...

Vec dugo pratim Vas sjt i puno sam isprobala recepata.Obozavam slano pecivo.Ove kiflice sam pravila pre vise godina i bila sam malo skepticna kako ce ispasti ali stvarno su super.
Puno pohvala za sajt.