Knedle

Volim da jedem knedle u svim oblicima, ali iskreno nemam uvek vremena da ih pravim na tradicionalni nacin. Tako da u poslednje vreme ih pravim u "instant" varijanti sa pire krompirom iz kesice. Ovaj put sam ih pravila sa kajsijama. Kajsije su iz dvorista, sto bi rekli domace. Kako pojedinci vole zelenije kajsije, a pojedinci zrelije tako su i knedle ovaj put bile filovane.

Testo:

  • 2 kesice pire krompira (oko 240gr, koristim uglavnom Minut pire, jedna kesica je 120gr)
  • 4 kasike griza
  • 4 dcl vode (hladne)
  • 1 - 2 jaja
  • oko 300 gr brasna
  • 4 kasike ulja
  • so

Od navedenih sastojaka napraviti testo i doraditi ga rukom na podlozi. Ukoliko je potrebno dodati jos brasna, da se ne lepi za ruke. Da bi se lakse knedle napravile, od testa napraviti rolat. Odvajati deo testa za knedle, razvuci ga rukama i staviti zeljeni fil (voce, marmeladu, cokoladu ....). Oblikovati knedle.
U vrelu vodu spustati knedle i kuvati ih do ne isplivaju na povrsinu. Kuvane knedle izvaditi iz vode i uvaljati u preprzene prezle. Posuti po zelji sa secerom, cimetom, orasima ....




11 коментара:

Casa de vainilla је рекао...

Odlicne su!!! I ja ih vec duze vreme pravim od instant krompira i prezadovoljna sam rezultatom!

Zelja је рекао...

Savrsen je recept. Naprave se veoma brzo i sto je najbitnije super su ukusa!

J e l e n a је рекао...

Moram da probam instant varijantu...nikad ih nisam jela sa kajsijama uvek sa šljivama...hvala na nagradi, evo tek sad sam videla

Nada је рекао...

Mmmmm..finooo..volim jako knedle, iako najviše sa šljivama, vjerujem da su ove s kajsijama isto toliko ukusne, odlična ideja.

Zelja је рекао...

Sa visnjama su takodje odlicne. Kao i sa jabukama. :)

Branka - byB је рекао...

super izgledaju knedle i recept je odličan . I ja se nekako držim instant verzije i uvijek budu fine. I pravim ih sa marelicama a još češće sa šljivama , takve najviše volim :)

Nina је рекао...

ja jako volim knedle i radim ih dok stignem, a moram priznati da nikad nisam kupila instant pire nekako radije ako nemam vremena napravim nešto drugo, ne volim baš instant verzije

Tamara је рекао...

Obozavam knedle, tvoje divno izgledaju. Dobro si mi dala ideju, nisam ih dugo pravila.

Maja Babić је рекао...

Super izgledaju! Obozavam knedle! Mogu biti s cim god, ili ni sa cim, samo ono testo je predivno (mmmmm, sufnudle!). Videla sam ranije recept za to testo u koje ide instant krompir, zvuci dosta kao usteda vremena, nego nije mi jasno zasto stavljas griz? Bude li malo "rapavije" testo?
Pozdravi!

Zelja је рекао...

mamajac slazem i samo testo je njam :) Sto se tice griza, nije testo "rapavije", prosto lepse mi je kad se doda malo griza.

Tanja је рекао...

Hello Pipi :))
Moracu da isprobam tvoj receptic, iako imam provereni recept za instant verziju testa :) Inace dodajem griz u klasicno testo jer bude mnogo mekse i ukusnije a knedle su lepe i sutradan.