Kukuruzni keks

Brusnica - tema ovomesečne igre Ajme, koliko nas je, koju je zadala Zorica, Cooking with Zoki.

U originalnom prepisu recepta, navedeno je suvo groždje, ali zbog navedene igre koristila sam brusnice. 

  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 2 šolje pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 125gr margarina
  • 1/2 šolje šećera
  • vanil šećer
  • malo soli (na vrh noža)
  • 1 -2  jaja (zavisnosti od veličine)
  • oko 100gr suvog grožđa, odnosno brusnica (iseckanih)

Sjediniti obe vrste brašna i prašak za pecivo. U posudi za mešenje, umutiti margarin, zatim dodati šećer, jaja, so i postepeno dodavati sjedinjena brašna i iseckano suvo voće.  Masu doraditi rukom na podlozi. Ostaviti testo da se malo odmori, oblikovati kekse prema želji i staviti da se peče dok ne porumene. 
Pokušala sam ovaj put da keks sečem modlom, ali kako nisam bas sitno isekla brusnice, oblik im nije bio idealan.  
Napomena: šolja koja je korišćena za meru je šolja od Doncafe. 


2 коментара:

Zorica Pavlovic је рекао...

Odlična ideja za keksiće.Vrlo često i ja koristim brusnice umesto suvog grožđa. Uživajte u njima.

mignonne је рекао...

Uvek fini, verujem da degustatorima nisu ni najmanje smetali oblici i sigurna sam da su nestali u trenu.:) Zelim ti lepe praznike i srecnu Novu godinu!:)