Domaci keks ili keks na stari nacin

  • 200 gr masti ili 250 gr margarina (lično, više mi se dopada kada se koristi mast, pogotovo ako je domaća)
  • 3 jaja
  • 200gr šećera (može i koji gram manje)
  • vanil šećer
  • 700-800gr oštrog brašna
  • prašak za pecivo
Varjačom umutiti mast/margarin sobne temeprature, dodati jaja, šećer, vanil šećer i jedan deo brašna pomešan sa praškom za pecivo. Postepeno dodavati ostatak brašna i na kraju testo doraditi rukom na radnoj površini. Testo treba da bude srednje tvrdo. Podeliti testo na polovine/četvrtine u zavisnosti od veličine radne ploče, razvući ga debljine prsta i seći kalupima. Poređati u tepsiju/pleh i peći dok ne porumene.  Mogu da stoje dugo, ukoliko uspeju, naravno u zatvorenoj kutiji. 

3 коментара:

Tanja је рекао...

Zeljice, odlicni su ti keksici. Drago mi je sto nam se vracac. :*

Tijana LeClaire је рекао...

Koliko veceras ih pravim! :)

Zelja је рекао...

Hvala Vam :)))